«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 17:24:34

Головна » 2011 » Травень » 6 » Закарпаття: У Тячеві розпочинається пісенний фестиваль "Веселка над Тисою"



Закарпаття: У Тячеві розпочинається пісенний фестиваль "Веселка над Тисою"
09:32:50
 
6-8 травня у місті Тячеві на Закарпатті вже вшосте відбудеться Всеукраїнський фестиваль сучасної та народної пісні «Веселка над Тисою». Цього року організатори очікують не менш, ніж на 70 учасників. Представлені майже всі області України, зокрема Закарпатська, Житомирська, Хмельницька, Львівська, Чернівецька, Луганська, Донецька та інші.
 
«Крім того прибуде директор фестивалю «Кримські хвилі». Як і у попередні роки визначатиме кращих виконавців професійне журі, яке очолює народний артист України Петро Матій. До складу журі входять директор фестивалю «Молода Галичина» Наталія Коваль, викладач вокалу Київського Інституту музики ім. Глієра Ірма Гвініашвіллі, викладач вокалу Ужгородського Державного музичного училища ім. Д. Задора Наталія Куклишина, заслужений працівник культури України, начальник управління культури ЗОДА Юрій Глеба та викладач вокалу Київської Муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва ім. Утьосова Ізабелла Луценко», – кажеодин із організаторів Іван Пилипець.
Фестиваль розпочинається 6 травня з прибуття учасників та урочистого прийому з традиційними закарпатськими стравами. 7 травня – конкурсний день: діти виступатимуть у трьох категоріях і представлятимуть дві пісні – одну українською, іншу на вибір українською або зарубіжними мовами. 8 травня у конкурсантів – відпочинок і майстер-класи від провідних українських фахівців. А вже 9 травня на центральній площі Тячева відбудеться гала-концерт фестивалю. «Цьогорічним гостем гала-концерту буде гурт «Скрябін», минулого року ним став Іван Попович. Діти виконуватимуть також попурі з відомих пісень на повоєнну тематику, оскільки цього дня в Україні відзначатимуть День перемоги», -зазначив Іван Пилипець.
 
Василь Гудак, начальник управління культури Тячівської РДА, яка активно підтримує фестиваль вже другий рік поспіль, підкреслив, що мета пісенного свята – залучити якомога більше учасників як із Закарпаття та Тячівщини, так і з інших регіонів України. «Показати нашим дітям відомих виконавців, викладачів. У майбутньому фестиваль має всі передумови стати міжнародним», – каже Василь Гудак.
Переможці фестивалю отримають цінні подарунки та грошові винагороди. Без сувеніра не залишиться жоден учасник, запевняють організатори. Також володар гран-прі стане власником «Золотого едельвейса».
 
 
 
 

 


Категорія: Культура | Переглядів: 554 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...