«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 15:24:07

Головна » 2011 » Травень » 9 » Закарпаття: Ужгород причепурився до Дня Перемоги



Закарпаття: Ужгород причепурився до Дня Перемоги
10:05:09
 
В обласному центрі закінчилася підготовка до відзначення 66-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні. Урочистості відбуватимуться у кількох ключових точках і, відповідно, місто причепурюється до свята.
 
Так, вже завершилася значна реконструкція меморіального комплексу на Пагорбі Слави – відремонтовано стелу з "вічним вогнем", близь неї викладено нову бруківку, оновлено меморіальні камені з іменами загиблих героїв. Ці роботи вдалося зробити завдяки співпраці з обласною владою – ще у лютому на покладанні квітів до могил воїнів керівництво міста і області домовилося про фінансування ремонту комплексу. Нині ж усе готове і, звісно, прибрано могили учасників війни. Міські служби також вже полагодили тротуар та пофарбували огорожу на підйомі Кальварією.
 
Міський голова Віктор Погорєлов, наголошуючи на потребі впорядкування напередодні свята, протягом тижня кілька разів перевірив і стан меморіалу "Україна – визволителям" на українсько-словацькому кордоні. Територію прибрали, пам’ятник готовий прийняти відвідувачів під час урочистостей. До речі, відремонтовано і стелу з написом "Ужгород", котра зустрічає гостей міста при в'їзді з боку Словаччини. Так само міські служби вперше за кілька років "освіжили" і пам’ятник воїнам-добровольцям (на площі Кирила і Мефодія, близь готелю "Закарпаття"), приведена до ладу і прилегла територія.
 
Прес-служба Ужгородської міської ради нагадує: 9 травня в місті запланована низка урочистостей з нагоди Дня Перемоги. Так, о 10-ій відбудеться покладання квітів до пам’ятника "Україна-визволителям" близь кордону та до пам’ятника "Добровольцям Закарпаття" (пл. Кирила і Мефодія). О 10.20 на Поштовій площі розпочнеться збір ветеранів та громадськості – формуватиметься колона для ходи на Пагорб Слави (хода рушить о 10.40), а вже об 11-ій на Пагорбі Слави почнеться мітинг-реквієм, відбудеться покладання квітів.
 
Відтак з 12.30 в Амфітеатрі триватиме "Військовий привал" – польова кухня та концерт. Міська влада запрошує усіх долучитися до урочистостей з нагоди Дня Перемоги та, звісно, привітати ветеранів!
 
 
Категорія: Ужгород | Переглядів: 513 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...