«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 13:53:06

Головна » 2011 » Червень » 16 » Житловий кодекс ще не прийнятий, а проти нього вже протестують



Житловий кодекс ще не прийнятий, а проти нього вже протестують
13:59:10
 
 
Його мають ухвалити аж восени, та вже зараз через нього бунт. Проект житлового кодексу налякав усю країну. ЖЕКів більше не буде, за них працюватимуть керівні компанії.

Автор нового житлового кодексу одразу пояснює їхні обов’язки.

Ігор Лисов, співавтор проекту житлового кодексу: "Управління інженерних мереж, вивіз сміття та прибирання домової території”.

А про права майбутніх управлінців розказує власник 13 квадратних метрів, перероблених з гуртожитка на квартиру. Він якраз отримав від поки що міфічного управлінця "Х” пропозицію співпрацювати.

Ігор Рудичко, противник житлового кодексу: "Виконавець має права доступу несанкціоновано у квартиру у випадках технічного і профілактичного огляду. Уявіть, я працюю, годую дітей, і тут мені заходять в квартиру і здійснюють проф. огляд. Плюс ще мають право збільшувати пеню”.

Окрім пені є ще графа тарифи.

Саша, противник житлового кодексу: "У нас такое состояние в стране, что вот эти вот компании будут избранными, они сами будут устанавливать цены, нет ни конкуренции, ничего”.

Через тарифи та пеню вам і світять раптові відвідини квартири. І причому не працівниками новостворених управлінських компаній, а їхніми колекторами.

Віктор Андрусев, член правління "Демократичного альянсу”: "Створюється ЖК ревізія, як тільки управляюча кампанія поскаржиться на вас, інспектор приходить в квартиру і вибирає що завгодно за ваші борги чи за невчасну оплату тарифів”.

Але і це ще не все. Новий проект житлового кодексу пише: мешканців можна штрафувати ще й за те, що від додаткових послуг відмовились. А їх керівна компанія визначає сама.

Василь Гацько, голова "Демократичного альянсу”: "Наприклад, вони будуть посміхатися і клоунами вас зустрічати у під’їзді. Охорона, відео-спостереження - це є додаткові послуги. Якщо ви відмовляєтесь від додаткових послуг, у вас накопичуються борги, вони подають до суду, і ваша квартира вже не ваша”.

Правда, один із авторів проекту майбутнього житлового кодексу все бачить інакше. За його словами, якщо власники квартир не хочуть йти до керівної компанії, то хай створюють свою.

Ігор Лисов, співавтор проекту житлового кодексу: "Ти можеш створити самостійну управляючу кампанію, яка має мати відповідні сертифікати на обслуговування”.

Але причина в тому, що сертифікат вашій компанії може дати тільки Кабмін. Юристи вже заявили - сертифікати отримають обрані.

Тетяна Монтян, адвокат: "Примусове нав’язування управляючих компаній, які мають підлягати міфічним вимогам кваліфікаційним кабмінам, які ще ніхто не озвучував. ОСББ матиме право управляти своїм будинком тільки якщо відповідатиме кваліфікаційним вимогам КМУ, і все - коло замкнулось”.

Це коло, щоправда, може розімкнутись. Керівна компанія може запропонувати вам створити ОСББ під її наглядом і з постійними членськими внесками.

Василь Гацько, голова "Демократичного альянсу”: "Хочеш вступи в ОСББ, заплати 1000 тисяч гривень і управляй у своєму будинку. Управляючі компанії - це зараз рейдери”.

На цьому перша часткова презентація проекту житлового кодексу закінчилась. Автори пообіцяли щось доопрацювати. Бунтарі розійшлись, але з думками про нові бунти.
 
Джерело: http://www.novy.tv
Категорія: Україна | Переглядів: 392 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...