«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 06:33:17

Головна » 2009 » Січень » 17 » ЗАКАРПАТТЯ: НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНИЙ КРИМІНАЛ: ПИЛИ, КРАЛИ, УБИВАЛИ...



ЗАКАРПАТТЯ: НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНИЙ КРИМІНАЛ: ПИЛИ, КРАЛИ, УБИВАЛИ...
07:59:31
2008 рік видався порівняно  спокійним для краю у криміногенному плані. Закарпаття вийшло на передостаннє місце в Україні за рівнем злочинності. Та, на жаль, новорічно-різдвяні свята не обійшлися без кримінальних “сюрпризів”...
 
СЛУЖБА БЕЗ ВИХІДНИХ І СВЯТ
 
 Коли закарпатці готувалися до Новорічно-Різдвяних свят, міліція готувалася до “святкового” криміналу: п’яної поножовщини, дебошів та хуліганств на вулицях, квартирних крадіжок тощо. Аби протистояти навалі злочинності, правоохоронці були переведені на посилений варіант несення служби: без вихідних і практично цілодобово. Присутність людей у формі на вулицях населених пунктів дала позитивний результат. Великого лиха криміналітет не наробив. Але  без злочинів, на жаль, не обійшлося. Найбільше дошкуляли колишні “зеки” та злодії-“домушники”. А справжньою бідою стали  страшні побутові вбивства, спричинені горілкою. До честі правоохоронців, усіх їх розкрили по гарячих слідах,  а вбивці опинилися за гратами.

Не бракувало й інших злочинів. Так, зранку 27 грудня на вул.Лобачевського в Ужгороді люди виявили у сміттєвому контейнері страшну знахідку -- мертве тільце новонародженої дитинки. Хлопчик був ще з  пуповиною та в плаценті. Як засвідчила судмедекспертиза, дитинка --  недоношена,  бо  пологи настали передчасно. Вочевидь,  горе-матір свідомо позбулася дитини. Негідницю розшукують.

Ледь не принесла трагедію новорічна “обновка”  у  свалявську родину Л. Нічної пори 27 грудня у  районну лікарню карета швидкої допомоги  доставила  38-річного чоловіка, на рік молодшу його  дружину та їхню річну дитину.  У тяжкому стані перебувала жінка. Її  довелося “відкачувати” в реанімації. Лікарі запідозрили, що вся сім’я отруїлася якоюсь токсичною речовиною невідомого походження. Самі потерпілі стверджують:  біду приніс  диван, який чоловік придбав  напередодні  на ринку в Мукачеві. Буцімто від того дивана йшов якийсь різкий запах, яким і надихалися мешканці квартири. На щастя, життю потерпілих уже нічого не загрожує, а обставини справи зясовують правоохоронці.

УКРАЛИ СЕЙФ З ГРІШМИ ТА ПІСТОЛЕТОМ

Серія резонансних “святкових” крадіжок розпочалася ще у переддень Нового  року.  28 грудня у квартиру жінки-підприємця  на вул.Заньковецької в Ужгороді  проникли невідомі особи, які викрали зі спальної кімнати сейф з  14400 євро, золотими виробами, документами на  приватизацію землі, а також пристрій для відстрілу  гумовими кулями. Пошуки злодіїв та краденого майна тривають.

Удосвіта 28 грудня в міліцію надійшло тривожне повідомлення з ресторану у  селі Минай, неподалік Ужгорода.  Бармен закладу повідомила про бійку між трьома відвідувачами у більярдній, внаслідок чого було зламано два більярдні киї та побито посуд. На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Як зясувалося, бійка виникла між 21-річним ужгородцем та  двома невідомими особами,  котрі  встигли втекти з місця пригоди. Побитого хлопця “швидка” доставила в травматологічне відділення обласної  лікарні, де йому  надали  допомогу.  А хуліганів  розшукує міліція.

Того ж дня ще одного потерпілого від “п’яної” передноворічної бійки було доставлено в Мукачівську ЦРЛ. 23-річного жителя села Куштановиця, який перебував у нетверезому стані,  побили в одному з мукачівських розважальних закладів. Лікарі констатували в потерпілого, окрім алкогольного спяніння, перелом щелепи, струс головного мозку та інші ушкодження.

Вночі 28 грудня в Мукачеві  стався    інший  злочин. Оператор однієї з автозаправок повідомив у міліцію:  в приміщення АЗС зайшов уночі невідомий молодик і забрав із касового апарата 850 гривень, після чого зник у невідомому напрямку. Нахабу розшукують. До слова, ця автозаправка чомусь не обладнана ні сигналізацією, ані системою відеонагляду. Немає тут й охоронців,  що, безумовно, лише полегшило роботу зловмисника.

ДОНЬКА ПІШЛА НА БАТЬКА З  НОЖЕМ

Уночі 28 грудня у Свалявську ЦРЛ звернувся по допомогу 59-річний житель села Тибава. Медики  виявили у нього  поранення щоки.  З’ясувалося, що чоловіка травмувала  під час сімейної сварки   його ж донька, котра, до слова, має проблеми з психікою й перебуває на відповідному  обліку.

Того ж дня в берегівській лікарні помер  44-річний місцевий житель,  якого “швидка” підібрала  просто на вулиці біля села Мочола. Чоловік був добряче “під газом”.  Причиною смерті стало  переохолодження організму.

ДТП із трагічними наслідками сталася удосвіта 28 грудня на Тячівщині.  На  виїзді з  райцентру  25-річний  водій автомобіля “Дейво-Ланос” зі села Криве   не впорався з керування і допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес”, за кермом якого був  30-річний житель села Тересва. Внаслідок  аварії на місці пригоди померли водій “Дейво” та його 23-річний пасажир, а в лікарні опинилася   47-річна пасажирка “Мерседеса”.    

Нещасний випадок стався у передноворічні дні  й на Берегівщині. Удосвіта 29 грудня пасажирський потяг сполученням “Львів-Солотвино” наїхав на перегоні Берегово-Боржава на 46-річну  берегівчанку,  котра якимось чином опинилася на залізничній колії. Нещасній відрізало потягом обидві ноги...

Ще одна трагедія сталася  на Тячівщині. 28-річний житель села Кричево разом зі своїм батьком обрізав на власній присадибній ділянці дерева. Зі старого бука відламалася суха гілка і  впала на молодшого лісоруба. Нещасний від отриманих травм помер на місці пригоди.

Наступного дня карета  швидкої допомоги доставила  в Ужгородську міську клінічну  лікарню  34-річного місцевого жителя  з проникаючим ножовим пораненням живота. “Швидка” підібрала потерпілого  на  вул.Легоцького. Доки лікарі боролися за життя молодика,  працівники карного розшуку затримали його кривдника. Ним виявився 44-річний місцевий нероба з категорії  “без постійного місця проживання”. Речовий доказ -- ніж вилучили.

ЗЛОДІЇ НЕ СВЯТКУВАЛИ

А далі була ціла серія крадіжок. Так, з  квартири 33-річного ужгородця на вул.Волошина невідомі крадії поцупили близько двох десятків  золотих прикрас та дорогий мобільний телефон “Нокіа”. З будинку іншого ужгородця, 53-річного підприємця, викрали тисячу гривень, 500 доларів та 200 євро. Жителька Мукачева, працівниця  ринку “Гід”,  повідомила правоохоронцям:  з її торгового павільйону зник гаманець із  17 тисячами гривень. А в селі Довге на Іршавщині обікрали вночі сільську крамницю. Поцупили інструменти на суму 3000 гривень. Магазин  обладнаний металевими гратами, проте злодіїв вони не зупинили. Зловмисники  виламали навісний замок і проникли всередину.

Ніч  30 грудня відзначилася пожежею  у Виноградові, під час якої  згоріла людина, 40-річний  місцевий житель.  Причиною загорання, за висновком пожежників, стало порушення правил експлуатації електронагрівальних приладів. До того ж зясувалося, що потерпілий зловживав спиртними напоями.

На Виноградівщині сталося й інше лихо. Обідньої пори 30 грудня пролунав потужний вибух у новобудові приватного кафе в селі Клинова Гора. Тут  готувалися святкувати Новий рік,  але будівля ще не була введена в експлуатацію державною приймальною комісією.  За словами спеціалістів, причиною вибуху було те, що до газової плити не  підєднали гнучкий трубопровід. Внаслідок  цього випадку на лікарняне ліжко  з  численними опіками тіла потрапили відразу  сім молодих жінок, які були на момент вибуху в приміщенні кафе. Серед них –   сама власниця закладу. На жаль, від отриманих травм  одна з потерпілих, 33-річна жителька  села Дяково, невдовзі померла. За життя інших борються лікарі. Про виноградівську НП поінформували  МВС.

Резонансний розбійний напад стався зранку 31 грудня на Свалявщині. Близько девятої години ранку у відділення одного з комерційних банків у селі Поляна увірвались три невідомці у масках. Погрожуючи касирці предметом, схожим на пістолет, розбійники викрали з каси  60 тисяч гривень, 3000 доларів, 800 євро, після чого зникли з місця пригоди. На момент нападу у відділенні знаходилися дві жінки: керуюча і касирка. Для пошуків  нападників ввели  план “Сирена”, однак  зловмисникам  вдалося зникнути. Зухвальців  розшукують  як на території Закарпаття, так і в сусідніх областях.

Того ж дня в Іршавську районну лікарню з численними ножовими пораненнями черевної порожнини доставили  80-річну  місцеву жительку.  Доки лікарі боролися за життя старенької, міліціонери затримали її кривдника. З’ясувалося, що ножові поранення бабусі завдав...  її рідний 23-річний онук! Мотиви скоєння злочину повинно зясувати слідство.

“ДОМУШНИКИ” НАХАБНІЮТЬ

На самісінький  Новий рік не дрімали квартирні злодії. У приміщення Ужгородського професійного ліцею, демонтувавши скло на вікні першого поверху, проникли  непрохані гості й викрали компютерну техніку.  А з  квартири 28-річного ужгородця на вул.Гуци поцупили, зламавши зубилом вхідні двері, сейф із 40 тисячами гривень, цифрову відеокамеру та мобільний телефон. З квартири жінки-підприємця у Мукачеві злодії  викрали 2500 гривень, 200 доларів та документи.  Інша мукачівка позбулася ювелірних виробів  на суму 10000 гривень. У селі Великі Ком’яти на Виноградівщині нічні  «гості»  розбили скло на вхідних дверях і винесли  з будинку 30-річної  господині усі ювелірні вироби  на суму 10000 гривень. Злодія, яким виявився 16-річний односільчанин потерпілої, затримали, речові докази вилучили.  У Хусті невідомі зловмисники зламали вхідні двері  будинку 36-річного місцевого  жителя й поцупили  6000 доларів та 2200 євро. Тієї ж ночі у згаданому населеному пункті  потерпіла від злодіїв і жінка-підприємець. Знявши віконну раму у ванній кімнаті, крадії влізли в оселю і «прихватизували» скарбничку з тисячею гривень номіналом по одній гривні, ще 1500 гривень різними купюрами та ювелірні вироби.  

Ввечері 1 січня на ринку “Альбіон” на вул.Бородіна в Ужгороді раптово зайнялися вісім  торгових павільйонів з крамом. Сума збитків та причина пожежі встановлюються. Нагадаємо, що це вже друга аналогічна пожежа в обласному центрі, після НП на ринку  на  вул.Феденця.

А причиною пожежі у селі Чопівці на Мукачівщині було  порушення правил експлуатації електропобутових приладів.  Від отруєння чадним газом тут загинула 70-річна господиня помешкання,  її 44-річного сина  лікарі врятували.  Ще одна  пожежа з трагічними наслідками  трапилася того дня у Виноградові, де через паління в ліжку задихнувся чадним газом 49-річний господар помешкання.

ТРАГЕДІЯ НА СВАЛЯВЩИНІ  

Нещастям  закінчилася  новорічна гостина в селі Дусино на Свалявщині. У гості до своїх знайомих завітав 29-річний раніше судимий житель  села Плав’є. Під час розпивання спиртних напоїв між гостем та господарем виникла сварка. Далі  колишній «зек» зарізав 48-річного господаря оселі та його 45-річну співмешканку.

“Святкова” трагедія  мала місце  й  на Хустщині. В  оселі  61-річного жителя с. Кошелево  знайшли труп господаря  з травмою голови.  З’ясувалося:  під час сімейної сварки батька  вдарив  палицею по голові його 31-річний раніше судимий син.  Убивцю  затримали.  

Не обійшлося без криміналу  і на  Святвечір. У будинок 37-річного ужгородського підприємця через вікно підвалу проникли невідомі злодії й викрали 20 тисяч євро та золоті вироби. Того ж дня обікрали квартиру на вул.Університетській в обласному центрі. Непроханий гість також скористався вікном, правда  на кухні,  й поцупив з шафи 3600 гривень та золоті вироби. Аналогічним чином злодій викрав золоті вироби  і з новобудови у селі Баранинці неподалік Ужгорода.

А в реанімаційне відділення Виноградівської ЦРЛ 6 січня потрапила вся сім’я із  села Підвиноградів: 34-річна жінка, її 30-річний чоловік та їхній 8-річний син.  Усі  отруїлися чадним газом  через несправний котел. На щастя, життя потерпілих врятували лікарі.

У хустську лікарню вночі 8 січня доставили 44-річного житель села Горінчево з переломом кісток основи черепа та хребта. Зясувалося, що людина травмувалась, випавши з балкона другого поверху. Того ж дня ввечері у Великоберезнянську лікарню каретою швидкої допомоги доставили  42-річного жителя села Мирча з проникаючою різаною раною в ділянці ключиці. На місце пригоди виїжджала  слідчо-оперативна група, яка встановила:  потерпілого під час сімейної сварки вдома ударила кухонним ножем його дружина.

ФАТАЛЬНА КОЛЯДА НА ТЯЧІВЩИНІ

Але, мабуть, найстрашніший злочин стався 8 січня на Тячівщині. Почалося все з тривожного телефонного дзвінка у  райвідділ міліції. Жителька села Грушево повідомила: повернувшись додому вночі,  вона виявила у власному будинку закривавлений труп своєї 14-річної сусідки.  На місці пригоди  слідчо-оперативна група побачила страшну картину: між двома ліжками на підлозі лежало напівоголене тіло школярки з перерізаним горлом! Судмедекспертиза засвідчила  численні ушкодження голови та ножове поранення шиї з пошкодженням судин  гортані. У спальні під час огляду виявили закривавлений одяг нещасної, а також зламаний молоток зі слідами крові, яким, вочевидь, і вбивали підлітка. До того ж, її ще й було згвалтовано!

У кого  піднялася рука на  дитину?  Найперше підозри впали на родичів самої заявниці, адже сусідку чомусь знайшли  в її хаті. Версія оперативників невдовзі  знайшла підтвердження.  За обгрунтованою підозрою у скоєнні наруги та вбивства неповнолітньої  затримали  25-річного сина заявниці. Останній має вади з психікою: перебуває на обліку в психіатра та хворіє на  епілепсію.

Як розповіла родичка підозрюваного, той прийшов до них додому близько другої години ночі й розповів,  що зарізав дівчину, труп якої лежить в їхньому будинку. Оскільки руки хлопця були в крові, то родичка зателефонувала по мобільному його матері. Далі разом пішли в будинок, де  й  виявили бездиханне тіло дівчини. Сам молодик став просити, аби нікому нічого не казали. А коли один із родичів взявся телефонувати в міліцію, той спершу спробував втекти, а далі в його руці зявився ніж! Проте два чоловіки  зуміли скрутити зухвальця на сходах будинку. Ніж мати забрала і  замість того, аби все чесно розповісти, заховала  його  на присадибній ділянці (там ніж і знайшли), а далі  вигадала версію про “випадковий” труп у хаті... 

…Того фатального вечора потерпіла прийшла до сусідів колядувати на Різдво. У хаті був  лише син газдів,  який добряче  хильнув  пива. Епілептикам категорично заборонено вживати алкогольні напої, котрі впливають на їхню  психіку.  Молодик спершу згвалтував сусідку, а далі, аби приховати сліди злочину,  позбавив нещасну життя... 

Володимир ПАВЛЮХ,
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 740 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Офіційний курс валют на 27 липня
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...