«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 16:59:34

Головна » 2009 » Січень » 22 » Закарпатські депутати себе не обділили



Закарпатські депутати себе не обділили
14:44:33
На 37 посадовців виділили 3 мільйони 29 тисяч гривень з обласного бюджету, а ще фінансуватимуть русинську газету
 
Депутати обласної ради  після новорічних свят зібрались на роботу. На жаль, не в повному складі – 25 грудня помер їх колега Михайло Турянчик. Тепер на його місце зареєстрували наступного у виборчому списку «Нашої України» Віктора Ганущака – генерала-майора Збройних сил України. Головними темами першої сесії стало прийняття бюджету та розвиток області в умовах фінансової кризи. Стосовно останньої, то депутати розробили цілий пакет заходів для «порятунку» регіону. Серед них можна виділити такі, як мораторій на нове будівництво за бюджетні кошти або створення кооперативів із заготівлі молока від селянських господарств. Також обласна рада відтепер буде перевіряти діяльність банківської системи, слідкувати за цінами, переглядати інвестиційні проекти. Також, згідно з прийнятим «антикризовим» документом, депутати переглянуть ціни на оренду землі та комунальне майно, погасять заборгованість за кредитами, моніторитимуть погашення податку на додану вартість та будуть слідкувати за всіма звільненнями в краї.
 
Проте якщо такий важливий документ прийняли майже без обговорень, то стосовно історичних тем – сперечались довго. Депутат від фракції «Нашої України» Антон Зелінський запропонував нагородити державною відзнакою Степана Клочурака – лідера Гуцульської республіки, що була проголошена на Рахівщині і значній частині Мармарощини з центром у селі Ясіня та існувала з листопада 1918 по червень 1919 року. Обласні депутати довго сперечались, за якою відзнакою звернутися до Президента – державна нагорода чи Героя України. Лише з другого разу проголосували за останнє. Не забули і про русинів. За пропозицією їхнього лідера та єдиного лобіста в Раді Євгена Жупана, депутати вирішили виділити 60 тисяч з обласного бюджету на фінансування русинської газети «Підкарпатський русин».
 
Причому за це рішення активно виступали фракція Партії регіонів та депутатська група ДемПУУ. До речі, ці кошти, як і ще 25 тис. грн., «перекинули» із статті денної програми, яка передбачає фінансування книг закарпатських авторів та наукових праць. Депутат Володимир Піпаш вже подав протест на це рішення в прокуратуру. Як то кажуть, обласну раду чекає новий скандал.
 
Окрім вищезазначених рішень, депутати прийняли програму щодо посилення соціального захисту малозабезпеченим, виділили кошти для боротьби з  цукровим діабетом, затвердили соціально-економічну програму області, проголосували за посилений екологічний контроль краю.
 
У зв’язку з останнім газовим конфліктом закарпатські депутати вирішили розробити нову стратегію розвитку енергозабезпеченості області, а саме: більшу увагу приділяти інноваційним проектам. Проте це лише ідеї, які ще слід розробити. Згадали депутати і «Аквапарк». Депутат Олександр Антал виніс пропозицію зняти з посади начальника управління екології Андрія Погорєлов, проте депутати такого рішення не підтримали.
 

Натомість виділили грошей для своїх потреб. На сесії затвердили структуру та чисельність виконавчого апарату обласної ради. Згідно з документом на 37 посадовців виділили 3 млн. 29 тис. грн. з обласного бюджету. З таким бюджетом залишається сподіватися, що обласні депутати будуть плідно працювати в новому році.

 

Денис ФАЗЕКАШ, газета «НЕДІЛЯ»
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 545 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Для боротьби зі спекою в офісі винайшли охолоджувачі сідниць
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...