«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:30:13

Головна » 2009 » Січень » 28 » Ховали в хліву патрони до «калаша»



Ховали в хліву патрони до «калаша»
19:25:00

Доки в Україні мусується питання, дозволяти громадянам вільно купувати пістолети, що стріляють гумовими кулями, чи ні, народ і без того озброюється, хто чим може. Свідченням цього є цілі нелегальні арсенали, котрі вилучає закарпатська міліція.

 

Так, пiд час санкцiонованого обшуку в примiщеннi майстернi, що знаходиться в дворогосподарствi 48-річного  мешканця села Барвiнок Ужгородського району, правоохоронці виявили на полицi 8 металевих  пластин, якi використовуються для  захисту бронетехнiки, та покритий корозією пiстолет «Парабелум» калiбру 9 мм.

 

У Воловці було затримано 48-річного місцевого мешканця, який за 500 гривень збув 28-річному покупцеві  2 мiнометнi мiни часiв війни, 2 боєголовки вiд артилерiйських снарядiв, одну гранату та 24 патрони калібру 7,62.

 

У селі Драгово Хустського району затримано 41-річного місцевого мешканця, котрий збув за 400 гривень 36-річному хустянину обрiз мисливської рушницi 16-го калiбру. 

 

Спiвробiтники карного розшуку під час обшуку помешкання 26-річного ужгородця  виявили та  вилучили  газовий револьвер  «Офiцер» 45-го калiбру (хлопець каже, що зброя належала його покійному батькові),  пневматичний пiстолет  калiбру 4,5 мм та три ножi довжиною 24-32 см.

 

В селищі Кольчино мукачівські опери на території тамтешнього заводу виявили у 43-річного охоронника 27 патронів калібру 5,6 мм до «мєлкашки».

 

В самому Мукачеві на територiї ринку «Гiд» було затримано 65-річного  ранiше судимого мукачівця,  який намагався збути за 50 гривень 22-річному покупцеві  нiж довжиною 35 см з дерев’яною ручкою та двома опорними ручками. Нiж вилучено.

 

Свалявські міліціонери в ходi санкцiонованого обшуку дворогосподарства  мешканки села Стройне  виявили у  хлiві 111 патронiв калiбру 5,45 мм - до автомата Калашникова.  Навіщо знадобився жіночці такий серйозний арсенал, і чи її це патрони, тепер з’ясовується.

 

Міжгірські правоохоронці під час обшуку будинку 45-річного  мешканця села Негровець  вилучили  63 патрони калiбру 7,62 мм, двi мисливськi рушницi 16-го калiбру, мисливський нiж довжиною 25 см та 3 жерстянi банки з порохом  вагою 250 грамів.

 

На Перечинщині троє молодиків  віком 23-35 років викрали з офісу приватної фірми  мисливський карабін АКМС МС калібру 7,62 мм, який переховували в квартирі одного зі зловмисників в Ужгороді, де його й вилучили міліціонери.

 

У  Берегові на вулиці затримали місцеву 49-річну пані, котра намагалася збути тротилову шашку вагою півкілограма з детонатором. За «бомбу» жіночка хотіла вторгувати 500 гривень.

 

Часто нелегальна зброя застосовується для браконьєрства. Так, у Виноградові в минулі вихідні спіймали браконьєра, котрий пішов на полювання  на місцевий ставок із незарестрованою мисливською рушницею ТОЗ-16. 30-річного виноградівця  міліціонери спільно з єгерями УТМР затримали з впольованими двома фазанами (птицю бити тепер взагалі заборонено) та зайчиком. Збитки, завдані браконьєром державі, оцінено в півтори тисячі гривень. Незареєстровану «пушку» та дичину  вилучено.

 

Попався на браконьєрстві й 28-річний житель села Яблунiвка Хустського району, який в саду неподалiк власного будинку застрелив куницю, вiдстрiл якої заборонено. Чим спричинив державi шкоду в розмiрi 1500 грн. Дозволу на зберiгання мисливської рушницi чоловік не має. У нього  вилучено шкiрку з куницi та гладкоцiвкову  рушницю  ИЖ 16-го калібру. 

 

У тій же Яблунівці на саме Водохреща дільничні в ходi операцiї «Зброя»  затримали ввечері двох місцевих мешканців віком 41 та 46 років, якi несли 2 тушi убитих козуль. Браконьєри мали незареєстровані  мисливськi рушницi ИЖ 16-го калiбру, якi в присутностi понятих вилученi. Обидва затриманих   членами мисливських товариств не являються, отож полювали незаконно.

 

Нагадаємо, що стаття 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі. А ст.248 (Незаконне полювання) - від 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 3 років обмеження волі з конфіскацією засобів полювання та всього добутого, повідомляє ВЗГ ГУМВС.

 

Іван ГРИЦАН, спеціально для газети «НЕДІЛЯ»
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 637 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...