«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 23:16:21

Головна » 2009 » Березень » 14 » Своєрідний рекорд для правоохоронних органів Закарпаття та й всієї України встановив - 81-річний полковник



Своєрідний рекорд для правоохоронних органів Закарпаття та й всієї України встановив - 81-річний полковник
12:37:36
 
60 літ на службі в міліції

 

5 березня виповнилося рівно 60 років, як уродженець Рахівщини Петро Іванович Бронтерюк прийшов на службу в міліцію. Службу в органах ветеран розпочинав у буремні післявоєнні роки. 5 березня 1949 року за направленням голови Квасівської сільради (Рахівський район) та дільничного уповноваженого селища Ясіня молодого Петра Бронтерюка було призначено на роботу в Рахівський райвідділ внутрішніх справ на посаду дільничного. Невдовзі його переводять у карний розшук.
 
У 1952 році Бронтерюк був переведений на службу в Перечинський райвідділ міліції, а через три роки - у Хустський РВ на посаду старшого державтоінспектора. 1962-го року Бронтерюка призначають начальником дорожньої міліції, яка обслуговувала дороги від Ужгорода до кордону з Львівською областю та до Хуста. У підпорядкуванні начальника тоді було 50 інспекторів та 7 регулювальників руху.
 
У 1967 році Петро Бронтерюк очолив Тячівський райвідділ міліції, через два роки - Мукачівський міськвідділ, а в 73-му - Ужгородський МВ. Загалом відпрацював начальником міліції понад 12 років. 5 разів обирався депутатом міських та районних Рад. Понад 10 років Петро Іванович очолював відділ охорони громадського порядку УМВС України в Закарпатській області. У 1986 році разом із сином Віктором брав участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 1992-го року був обраний головою обласної Асоціації «Чорнобиль», а ще через чотири роки очолив обласну ветеранську організацію УМВС.
 

Має міліціонер і доволі незвичне для людей його професії хобі. Петро Іванович написав і видав уже 10 книжок про закарпатську міліцію, є членом Національної спілки журналістів України. Минулоріч вийшла в світ десята за рахунком книжка ветерана – «На передньому краї». Присвячена вона тим, хто керував у різні роки закарпатською міліцією, від обласного управління до міськрайвідділів на місцях.

За свій ратний труд Петро Бронтерюк нагороджений 4 орденами та 21 медалями.
 
- Я хочу подякувати усім, хто мене вчив, навчав азам оперативно-службової діяльності, допомагав мені пройти шлях від старшини до полковника міліції. Дякую й Господу Богу за те, що дав мені прожити стільки років, - каже сивочолий ветеран закарпатської міліції, котрий і нині на службі. Петро Бронтерюк у свої майже 82 продовжує працювати в міліції - юрисконсультом управління Державної служби охорони при ГУМВС. Наснаги вам у роботі та ще довгих років життя!
 
Володимир ПАВЛЮХ, zakarpatpost.net
 
При передруці гіперпосилання на zakarpatpost.net обов’язкове
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 546 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...