«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 10:10:26

Головна » 2009 » Березень » 27 » Закарпаття: Як ефективно господарювати в лісовому господарстві в умовах кризи



Закарпаття: Як ефективно господарювати в лісовому господарстві в умовах кризи
20:28:41
У п’ятницю, 27 березня, в облдержадміністрації за участі голови Державного комітету лісового господарства України Миколи Тимошенка відбулася нарада, на якій йшлося про розвиток галузі в умовах кризи. Присутніми на нараді також були голова обласної ради Михайло Кічковський, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик, начальник управління лісомисливського господарства Валерій Мурга, керівники держлісгоспів, фахівці управління екології та інші.
 
 Характеризуючи розвиток галузі минулоріч, Валерій Мурга відзначив, що закарпатські лісівники спрацювали на позитив. Так, лісовідновлення виконано на 103 відсотки, держлісгоспами реалізовано продукції на 165,5 млн. гривень, що на 9 відсотків більше у порівнянні з попереднім періодом.  Дещо зменшилася заготівля деревини – її минулого року заготовлено 95 відсотків до плану. За словами Валерія Мурги, в першу чергу це пов’язано з тим, що з середини минулого року фіксується зниження попиту на продукцію насамперед в деревообробній та будівельній галузі.
 
 Під час наради виступили деякі керівники держлісгоспів, які озвучили проблемні питання. Так, директор Міжгірського держлісгоспу Іван Хила навів конкретні приклади:
 – Для проведення суцільних санітарних рубок потрібно погодження з Києва, яке інколи можна чекати місяць і більше, – каже Іван Хила. – Продукція лісозаготівельної галузі виключена з режиму спеціального оподаткування, тому на підприємства лягає більше податкове навантаження. Дещо обтяжило роботу галузі запровадження урядових нововведень, що стосуються правил рубок.
 Голова обкому профспілки працівників лісової галузі Валерій Федорець поскаржився на зростання кількості перевірок у держлісгоспах області. Так, на одному з лісництв краю за останні два роки проведено 1117 перевірок.
 
Користуючись присутністю голови Держкомлісу, представники обласної влади та представники галузі висловили і низку пропозицій, прийняття яких допоможе вижити лісівникам у скрутний час. Так, під час наради запропоновано змінити діючий порядок щоквартальної реалізації деревини через біржові торги, адже це призводить до здорожчання продукції і виникнення великих залишків заготовленої деревини. Також область пропонує створити міжрайонні структури по видачі сертифікатів на походження деревини. Наразі за такими сертифікати лісівники змушені щоразу їздити до обласного центру. Також керівництво області пропонує підтримати клопотання щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів «Про правила рубок головного користування в гірських лісах Карпат». Законодавчого врегулювання потребує і діяльність лісової охорони, адже досі не прийнято Положення про державну лісову охорону.

Голова Державного комітету лісового господарства пообіцяв взяти до уваги пропозиції, що їх висловили під час наради. Разом з тим, він наголосив на тому, що лісова галузь залишається однією із найстабільнішою в країні, яка ефективно працює навіть в умовах кризи. Стратегічним завданням залишається стабільна робота підприємств галузі, пошук нових ринків збуту продукції, а також виконання поставлених завдань щодо поновлення лісового фонду та збільшення розміру лісових насаджень, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 695 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Завтра у західних областях України очікуються дощі
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...