Для села Дюла, що на Виноградівщині, а також для його гостей 7 червня стане надзвичайно солодким днем.
«Фестиваль ягід» презентуватиме різноманітні джеми, повидла, леквари, одним словом все, що виготовляється закарпатськими господинями з літніх ягід.
Зазвичай леквар — густе, «смолисте» повидло — у закарпатських селах варять з осінніх слив. Але й літні ягоди надаються до приготування цієї смакоти, яка може зберігатися роки й не псуватися, оскільки готується за стародавніми закарпатськими технологіями у мідних казанах.
Здавна в закарпатських селах водилося так, що леквар варили гуртом. Дюлівці ж доводять усім, що гуртом також гарно його ще й куштувати, купувати та продавати.
Господині презентуватимуть кілька страв та напоїв, які виготовляють з літніх ягід.
А розважати гостей фестивалю будуть народні фолкльорні колективи Виноградівського району.