«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 11:32:29

Головна » 2009 » Червень » 2 » СБУ обіцяє вигнати російські спецслужби з Криму



СБУ обіцяє вигнати російські спецслужби з Криму
12:38:06
 
Голова СБУ Валентин Наливайченко висловив занепокоєння надмірним інтересом російського ФСБ до українських оборонних об'єктів.
 
Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що підрозділи ФСБ, які є у складі Чорноморського флоту Росії, найближчим часом мають піти з Криму.

 

Він також зазначив, що одним з напрямків діяльності СБУ є протидія іноземним спецслужбам, які проявляють інтерес до українських оборонних об’єктів чи об’єктів Чорноморського флоту РФ.

 

"Тут СБУ має достатній арсенал засобів, щоб забезпечити належну безпеку. Тому ми абсолютно не згодні із перебуванням на об’єктах ЧФ РФ підрозділів ФСБ Росії. А відтак на двохсторонньому рівні за допомогою МЗС найближчим часом сподіваємося врегулювати це питання і просити підрозділи ФСБ покинути територію України", - повідомив Наливайченко.

 

Говорячи про ситуацію в інформаційному просторі Криму, він зазначив, що це питання компетенції Національної ради з питань телебачення і радіомовлення і місцевих органів влади.

 

Водночас він негативно оцінив те, що в Криму транслюють лише російські канали.

 

"Добре, що там є російські телеканали, але погано, що немає українських та інших іноземних телеканалів. Чому та немає CNN? Чому там немає ВВС? Це треба змінити і вирішити таким чином, щоб існував інформаційний паритет, який досягається рівним прозорим отриманням ліцензій", - сказав він.

 

"Ми знаємо, що й іноземні телерадіокомпанії, й українські телерадіокомпанії стикаються із нездоланними корупційними перешкодами, якщо хочуть започаткувати телевізійне чи радійне мовлення на території Криму. Це ненормальна ситуація, вона має бути зламана й приведена до норм українського законодавства", - наголосив він.

 

Нагадаємо, вчора, 1 червня, речник МЗС України Василь Кирилич заявив, що незабаром Росія передасть Україні документи з переліком об'єктів, якими володіє Чорноморський флот у Криму.

 

Кирилич наголосив, що повна інвентаризація земельних ділянок, об’єктів і державного майна України, переданих російській стороні для тимчасового використання Чорноморським флотом РФ на території України, дасть змогу визначити площу і кількість об’єктів, які мають використовуватись російською стороною відповідно до базових угод.

 

Нагадаємо, 13 травня президент Віктор Ющенко заявив, що має чимало претензій до Росії в питанні використання активів Чорноморського флоту в Криму. Він нагадав, що українська Конституція містить імперативну норму, що "Україна не тримає на своїй території жодної бази".

 

В той же час, він назвав "гуманним" рішення 1997 року щодо продовження на 20 років перебування бази ЧФ в Севастополі, оскільки "всі розуміють, що швидко перенести базу неможливо".
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 494 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...