«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 13:33:25

Головна » 2009 » Червень » 10 » Закарпаття: Міліція не розганяє ринок в Ужгороді, а виконує рішення суду



Закарпаття: Міліція не розганяє ринок в Ужгороді, а виконує рішення суду
14:28:10
Уже кілька років в Ужгороді точаться словесні, й не тільки, баталії довкола доцільності існування  ринку на вул.Феденця.
 
Міська влада була однозначно проти, прийнявши рішення про ліквідацію ринку й облаштування на його місці  дороги для автотранспорту, що дозволило б розвантажити від автівок центр Ужгорода. Натомість підприємці неодноразово  оскаржували рішення влади про демонтаж ринку в судах і навіть чергували ночами, аби не допустити силового демонтажу торгових павільйонів. Люди аргументували свою позицію тим, що вони взяли в банку кредит, закупили нові сучасні торгові павільйони, і тепер позичені гроші необхідно віддавати. Як твердять самі підприємці, базар давав заробіток близько трьомстам людям та їхнім сім”ям. Тому вони категорично не погоджувалися згортати торгівлю й забирати з ринку свої “будки”. Протистояння дійшло до того, що минулоріч невідомі зловмисники спалили на базарі кілька торгових павільйонів із товаром.

 

 Увесь цей час міліція не втручалася в конфлікт базарників із владою, наражаючись на критику з боку керівництва міста: мовляв, правоохоронці бездіють й не дають владі очистити центр міста від хаотичного ринку для руху транспорту. Натомість керівництво закарпатської міліції чітко дотримувалося власної позиції, яка була неодноразово озвучена: міліція не вдаватиметься до жодних силових дій на ринку, доки не буде рішення суду, що вступило в законну силу, про ліквідацію ринку. Якщо таке рішення буде й судовиконавці візьмуться за його виконання (саме така процедура передбачена законом у подібних моментах), тоді міліція, згідно зі своїми функціями, забезпечуватиме виконання рішення суду й дотримання громадського порядку.

 

І от зранку у вівторок, 9 червня, на ринку по вул.Феденця розпочався демонтаж торгових павільйонів. При цьому були присутні численні судовиконавці, керівництво Ужгорода та правоохоронці. На жаль, не обійшлося без інцидентів, а міліцію окремі ЗМІ поспішили звинуватити у свавіллі й побитті торговців ринку, в тому числі й жінок.

 

--П”ятого травня цього року Господарський суд Закарпатської області виніс рішення, згідно з яким товариство з обмеженою відповідальністю “Дельта Уж-Буд” на вимогу Ужгородської міської ради зобов”язане звільними територію вулиці Феденця-провулок Баконія в місті Ужгород від тимчасових торгових павільйонів з одночасним їх демонтажем та вивезенням із займаної території,--коментує події довкола ринку начальник ГУМВС України в Закарпатській області полковник міліції Павло КОНОНЕНКО.--Раніше неодноразово власники цих кіосків попереджувалися міською владою про те, що кіоски розташовані на проїжджій частині, заважають проїзду транспорту і збирають велику кількість сміття в центрі міста. Торговцям неодноразово пропонувалися різні місця на трьох ринках Ужгорода, але від цих пропозицій власники кіосків відмовлялися категорично.

 

Згідно з рішенням суду, виконавча служба винесла рішення про виконавче провадження, попереджувала власників кіосків про добровільний демонтаж кіосків, але цього не сталося. В суботу представники виконавчої служби та міської влади через гучномовці неодноразово попереджали власників кіосків, що вони повинні добровільно звільнити територію. А якщо цього не станеться, буде виконано примусове провадження. Проте цього знову не сталося. Тому 9 червня, о шостій годині ранку, виконавча служба приступила до примусового виконання рішення суду щодо демонтажу торгових кіосків. Для охорони громадського порядку було задіяно двісті працівників міліції, з яких 30-- співробітників “Беркута”. Коли власники кіосків намагалися штурмом прорвати міліцейський ланцюг, було прийняти рішення включити в охорону громадської безпеки підрозділ “Беркут”, який відтіснив власників кіосків та тих осіб, які з ними прибули. Під час цього інциденту окремі громадяни отримали тілесні ушкодження. Зокрема, в міську клінічну лікарню звернулася жінка 1951-го року народження з діагнозом “забій грудної клітини”, а також чоловік 1968-го р.н. з діагнозом “забій правого культьового суглобу”. Після медичного обстеження обидвох  було відпущено додому.

 

За порушення громадського порядку, за непокору працівникам міліції в міське управління було доставлено 7 чоловік. Стосовно них складено протоколи згідно ст.185 Адмінкодексу (непокора працівникам міліції). Чотирьох затриманих було доставлено до суду, де один одержав 5 діб адмінарешту, один--попередження, і двоє відбулися штрафом по 100 гривень. На 10 червня в суд викликано ще трьох затриманих.

 

Демонтаж торгових павільйонів на ринку по вул.Феденця продовжується. Працівники міліції продовжуть чергувати на ринку, аби не допустити порушень громадського порядку.

 

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 569 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...