«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:01:22

Головна » 2009 » Липень » 2 » Українці борються з корупцією вдвічі краще, ніж росіяни



Українці борються з корупцією вдвічі краще, ніж росіяни
16:06:41

Світовий банк провів дослідження ефективності державного управління у 212 країнах світу. Одним з головних аспектів дослідження стала ефективність держави у боротьбі з корупцією. Україну за цим показником визнано одним з аутсайдерів Східної Європи. Гірше – лише Росія й Білорусь.

 

Максимальну кількість балів (100% ефективності) цього року експерти Світового банку присудили Фінляндії. Таку оцінку країна отримує, починаючи з 1996 року, коли дослідження було проведене вперше.

На думку німецького політолога Олександра Рара, рівень корупції в Європі в 2008 році значно знизився за рахунок посилення нагляду за банками. Зокрема, європейські лідери вже домовилися про створення єдиного органу для фінансового нагляду на всій території ЄС. "Незабаром в Європі буде дуже складно проводити будь-які тіньові фінансові операції", - вважає Рар. В той же час аналітики Світового банку стверджують, що низка країн світу не борються з корупцією. Так, політика Сомалі і Північної Кореї була прирівняна до нуля.

Українська влада в минулому році показала результативнішу боротьбу з хабарами. Такі висновки зробив Світовий банк, додавши країні 1%. Тепер оцінка України складає 28%. Не дивлячись на таке незначне поліпшення, боротьба проти корупції в Україні як і раніше оцінюється як найнижча у східноєвропейському регіоні. Згідно з недавнім дослідженням, проведеним в Україні в рамках спільного проекту Європейської комісії і Ради Європи, найбільш корумпованими в Україні вважають сфери медичного обслуговування (16,7%) і освіти (6,6%), а також дорожню автоінспекцію (6,1%).

Гірше ситуація тільки в Росії і Білорусі, боротьба проти хабарів в яких була оцінена в 15% і 24% відповідно. Лідером же в боротьбі з корупцією на пострадянському просторі стала Грузія (51%).

Оцінка проводилася у відсотках: чим вище відсоток, тим вище ефективність. Держави, антикорупційна політика яких була визнана найбільш ефективною, отримали найвищий бал.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 539 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Гривні загрожує обвал до 16 гривень за долар
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Loading ...

Всього коментарів: 1
04.07.2009
1. СТОПКОРРУПЦІЇ [Матеріал]
В ЭТОМ 2009г.ЗА ВЗЯТКИ С БИЗНЕСА АРЕСТОВАНО УЖЕ 7(СЕМЬ)ГОССЛУЖАЩИХ ГОСЦЕНИНСПЕКЦИИ МИНЭКОНОМИКИ УКРАИНЫ!!! ИЗ НИХ АРЕСТОВАНО-ДВА НАЧАЛЬНИКА ОБЛАСТНЫХ ГОСИНСПЕКЦИЙ ЦЕН,НАЗНАЧЕННЫХ ОРАНЖЕВЫМ МИНИСТРОМ ЭКОНОМИКИ ДАНИЛИШИНЫМ И МНОГОПАРТИЙНОЙ НАЧАЛЬНИЦЕЙ ГОСЦЕНИНСПЕКЦИИ НЕМОДРУК!!!ТАКОГО НЕ БЫЛО СО ДНЯ ОСНОВАНИЯ ГОСЦЕНИНСПЕКЦИИ,ПОКА В ЭТУ СТРУКТУРУ НЕ ПРИШЛИ ОДЕССИТЫ!!! КТО ЖЕ В САМОМ ДЕЛЕ ЗАКАЗЧИК ЭТИХ ВЗЯТОК??? ОБ ЭТОМ ВСЕМ МОГУТ РАССКАЗАТЬ В ЛЮБОЙ ОБЛАСТНОЙ ИНСПЕКЦИИ ЦЕН.НО ПРАВОХРАНИТЕЛЬНЫЕ ОРГАНЫ ,ПОЧЕМУ-ТО,ЭТОГО НЕ ВИДЯТ И НЕ ЗНАЮТ И ЛОВЯТ НЕ ЗАКАЗЧИКОВ,А БРАВЫХ ИСПОЛНИТЕЛЕЙ!?? КСТАТИ ,НЕМОДРУК БЫЛА НАЗНАЧЕНА ГОЛУБО-БЕЛЫМИ ЯНУКОВИЧЕМ И КИНАХОМ...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...