«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 12:53:48

Головна » 2009 » Липень » 29 » Генпрокуратура: череп Ґонґадзе остаточно довів провину Пукача



Генпрокуратура: череп Ґонґадзе остаточно довів провину Пукача
11:26:24
 
В ГПУ вважають знаходження фрагментів черепа журналіста знаковою подією. Але про замовників вбивства поки нічого не знають.

 

Після виявлення фрагментів черепа, який імовірно належав Георгію Ґонґадзе, у місці, вказаному генералом Олексієм Пукачем, провину останнього у вбивстві журналіста можна вважати доведеною.

 

Про це заявив заступник генерального прокурора Микола Голомша. "Фрагменти знайдені саме там, куди вказав Пукач. Він назвав нам місце поховання голови Ґонґадзе", - підкреслив він.

 

На переконання Голомши, знаходження фрагментів черепа не допоможе знайти замовників вбивства Ґонґадзе, але є зайвим доказом провини Пукача. "У принципі, в нас і так були докази, які викривають Пукача як організатора вбивства Гонгадзе. Але для слідства це дуже знакова подія", - наголосив заступник генпрокурора.

 

У свою чергу, адвокат Сергій Осика, від послуг якого Пукач поки відмовився, упевнений, що тепер у його колишнього клієнта немає жодних шансів на виправдання.

 

"Коли вже Пукач вирішив співпрацювати зі слідством, йому адвокат узагалі не потрібен. Тепер він може розраховувати тільки на поблажливість суддів, які при винесенні вироку, можливо, врахують факт допомоги слідству", - сказав Осика.

 

Раніше він висловлював думку, що Пукач відмовився від його послуг на час досудового розслідування або під тиском, або зі своїх міркувань.

 

Нагадаємо, у вівторок, 28 липня, біля села Сухоліси Білоцерківського району Київської області було знайдено фрагменти черепа, які ймовірно належать Георгію Ґонґадзе.

 

Місце знаходження черепа вказав колишній начальник головного управління кримінального розшуку департаменту пошуково-розшукової діяльності МВС Олексій Пукач. Пукач був заарештований на Житомирщині 21 липня, він перебував у розшуку з 2003 року.

 

Разом із тим, адвокат вдови загиблого журналіста Мирослави Ґонґадзе Валентина Теличенко закликала не переоцінювати факт знаходження фрагментів черепа. На її переконання, цей факт має моральне значення, але слідство потрібно продовжити, щоб встановити всіх замовників і організаторів вбивства.

 

Крім того, юрист відзначила, що вдова журналіста Мирослава Ґонґадзе звернеться до закордонних експертів для проведення експертизи знайдених фрагментів черепа.

 

Опозиційний журналіст Георгій Ґонґадзе був викрадений 16 вересня 2000 року. Наступного дня за фактом його зникнення було порушено кримінальну справу, розслідування якої тодішній президент Леонід Кучма узяв під особистий контроль.

 

У листопаді 2000 року в Таращанському лісі під Києвом був знайдений обезголовлений труп, який, на думку експертів, належить Ґонґадзе.

 

Головним виконавцем вбивства журналіста вважається Олексій Пукач. За даними слідства, він організував стеження за журналістом і керував групою офіцерів міліції (Валерієм Костенком, Миколою Протасовим і Олександром Поповичем), які викрали Ґонґадзе, вивезли його в поле поблизу села Сухоліси Білоцерківського району Київської області. Троє виконавців убивства вже засуджені до тривалих термінів ув'язнення.

 

За версією слідства, Пукач власноруч душив журналіста і примусив співучасників мовчати про злочин, а потім, ймовірно, перепоховав тіло в лісовому масиві Улашевського лісництва Таращанського району Київщини.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 426 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Україна увійшла до Топ-5 країн Європи за рівнем насильства серед молоді
Українські моряки хитрощами вирвалися з піратського полону
Партія регіонів назбирала 300 депутатів, щоб переписати Конституцію
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...