«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 15:40:03

Головна » 2009 » Серпень » 31 » "Донбас-Арена": плюси і мінуси донецького дива



"Донбас-Арена": плюси і мінуси донецького дива
15:29:08
Загалом-то, великого перебільшення не було, коли нам обіцяли, що під час відкриття "Донбас-Арени" Європа здригнеться. Шоу вийшло на славу, а епізод з величезною фігурою футболіста, що б'є по м'ячу, міг залишити байдужим хіба що сліпого. За шоу Рінату Леонідовичу велике спасибі, і досить про це – всі дифірамби, нехай і цілком заслужені, вже проспівали. Пора зосередитися на самій арені, заради якої і було організовано це свято.

 

Перше враження буває оманливим, а буває вірним. Поки ще рано судити, який з варіантів має місце відносно "Донбас-Арени". Але суботній захід, до якого персонал готувався місяцями і яке перевірило стадіон в екстремальному режимі, показало: далеко ще не все працює, як обіцяно.

Ось, по гарячих слідах, п'ять очевидних переваг і п'ять до болю прикрих недоліків дива, що відкрилося в Донецьку.

Плюси:

1. Перебувати в чаші – насолода для вболівальника. Акустика дійсно приголомшлива, в ті хвилини, коли стадіон ревів в єдиному пориві, звук був чудово вбивчий. Таким звуком можна пригнітити будь-яку команду – та хоч ту ж "Барсу". Президент України відчув силу нової акустики на собі.

2. Хвалений "ефект присутності", який обіцяли господарі "Донбас-Арени", виявився навіть недохваленним. Ефект приголомшливий! Поле як на долоні, відчуття причетності до того, що відбувається, чудове. Правда, деякі скептики-фотокореспонденти стверджують, що знімати погано, ракурси ловляться огидно, але то таке...

3. Я взагалі не шанувальник Бейонсе, але мушу визнати: концерти і взагалі естрадні шоу на "Донбас-Арені" будуть виходити чарівні! Звук чудовий, а використання внутрішньої поверхні даху для світлових ефектів надає поданням дивовижний обсяг і колорит!

4. У порівнянні зі звичними нам стадіонами, покинути "Донбас-Арену" справді простіше простого. Кількість виходів з трибун виключає натовп. Правда, це чудова властивість стадіону абсолютно нівелюється тим, що далі, вже на вулиці, відкритих "хвірток" - мізер, і народ все одно збивається в натовп.

5. Загальне відчуття від перебування на "Донбас-Арені", у порівнянні з тим же РСК "Олімпійський" - це, як якщо порівнювати політ в "Боїнгу" і в "ЯК-40". Кожну секунду перебування на трибунах "Донбас Арени" ти відчуваєш, що причетний до комфорту найвищого класу.

Мінуси:

1. Обшук на вході. Одна справа, коли тебе пропускають через рамку або навіть проводять по контурах тіла металошукача, і зовсім інша – коли тебе обмацують руки, тремтячі чи то від хвилювання, чи то від хтивості. Ці тюремні асоціації в застосуванні до найбільш передового об'єкту України абсолютно недоречні.

2. Проблеми з пивом. Блискавичний налив – поки що чистої води балаканина. Наливають повільно, черги виростають величезні, в кінцевому підсумку, пиво взагалі містичним чином закінчується, хоча обіцяли, що вистачить на всіх з надлишком. Причому не скажеш, щоб пива вимагали всі поголовно.

3. Система оплати через картки, можливо, і дозволяє максимально прискорити процес розрахунку, але породжує хаос і невдоволення публіки. Знайти промоутерів, які продають картки, не завжди можливо. В інші моменти їх оточував щільний натовп, пробитися через який було просто нереально. На виході, коли було потрібно обміняти картки на гроші, що залишилися, знову ж таки, виникли черги...

4. Дати можливість людям пити пиво і позбавити їх можливості курити – просто нелюдяно. Місць для паління зовсім немає. Це, можливо, і вірно саме по собі, якщо б, наприклад, курцям давали можливість вийти на вулицю і спокійно повернутися. Але кожен вихід на вулицю призводить до таких ускладнень при поверненні, що краще вже не треба взагалі виходити. У результаті, народ щосили димів в туалетах, перетворивши їх в газові камери Освенціма.

5. Обслуговуючий персонал намагається бути ввічливим, але далеко не в усіх виходить показувати цю ввічливість легко і органічно. А в декого зовсім не виходить. А деякі навіть і не намагаються. Можливо, причина – в тому, що мало хто з молодих людей, найнятих на роботу на "Донбас-Арені", раніше працював в обстановці такого напруження.

До відносних мінусів "Арени" можна ще віднести мінімальний просвіт між сидінням і столиком в ложі преси. Деякі журналісти "в тілі" просто фізично не можуть в нього втиснутися. Але, оскільки це стосується не людей, а журналістів, громадськість на такий недолік може не звертати уваги.

Будемо вірити, що всі недоліки з часом будуть усунені і стадіон буде дійсно бездоганний. Майбутнє покаже! А поки - з "Донбас-Ареною" вас, українці!
 
 
Категорія: Спорт | Переглядів: 588 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
К Земле летят тысячи опасных астероидов
Loading ...

Всього коментарів: 2
31.08.2009
2. Армен-Киев [Матеріал]
Плюс один Ладе. Не понял автора вообще, особенно про курение, остальные проблемы отточат думаю, главное чтобы болельщики как люди в европе относились к стадиону, хотя и там время от времени громят

31.08.2009
1. Лада [Матеріал]
На открытие пришла вовремя. Встретили с улыбкой, да попросили показать, что в сумке, но а как могло быть иначе, когда на стадионе ВСЕ руководство страны(а если учесть, как их в Донецке любят...). Когда вошла, первый кого встретила абсолютно свободный молодой человек с платежными карточками, рядом стояла девушка с ними же. А что касается близко расположеных мест, так они стандартные(как в автобусах, самолетах и т.д.),не очень поняла прокурение. Люди вы ж в Европу хотите, там это даже не обсуждается. По моему если искать себе проблему, то всегда можно найти было бы желание.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...