«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 02:02:26

Головна » 2009 » Жовтень » 21 » Донор сперми передав смертельну генетичну хворобу 9 з 24 своїх дітей



Донор сперми передав смертельну генетичну хворобу 9 з 24 своїх дітей
13:29:33
 
У США зерєстровано другий випадок генетичної хвороби, успадкованої від донора сперми. У дітей, зачатих від нього, може в будь-яку мить зупинитися серце.

 

Вчені закликали банки сперми перевіряти не тільки самих донорів, але і їхні сім'ї

У США донор сперми передав потенційно смертельну генетичну хворобу серця дев'яти з 24 зачатих від нього дітей. Одна дитина померла у дворічному віці, життя ще двох підлітків у небезпеці. У дітей в будь-який момент може зупинитися серце.

 

Ні банк сперми, ні ім'я донора не називаються. Встановлено, що 42-річний донор на момент здачі сперми в 1990-х роках не мав жодних ознак генетичної хвороби серця, банк також не мав даних про таку хворобу в його родині.

 

Дітям, зачатим від його сперми, зараз від 7 до 16 років. 21 дитина поки що почувають себе добре, але медики попереджають, що хвороба може виявитися пізніше.

 

Проте теперішній стан здоров'я донора не повідомляється. Випадок став відомим завдяки публікації вчених у журналі американської Медичної асоціації. На думку науковців, цей випадок висуває на перший план важливість ретельного вивчення не тільки здоров'я донорів на момент здачі сперми, але і історії спадкових хвороб в сім'ї.

 

Як зазначили дослідники, це другий зареєстрований випадок генетичної хвороби, успадкованої від донора сперми. До цього було зафіксовано передачу рідкісної хвороби крові.

 

Після інциденту банк сперми в Сан-Франциско робитиме електрокардіограми кожному донорові, щоб відсіяти чоловіків з генетичними хворобами серця. Автори дослідження рекомендували іншим банкам сперми наслідувати цьому прикладу.

 

За правилами всіх банків сперми, донори зобов'язані повідомляти повну історію хвороб в сім'ї, щоб виключити можливе спадкоємство генетичних захворювань.

 

Проте традиційно більше уваги приділяється серйозним, але рідкісним патологіям, ніж поширенішим і часто смертельно небезпечним хворобам серця. Водночас кількість людей, які вмирають від хвороб серця у молодому віці, зростає у всіх країнах світу з кожним роком.

 

Так, наприклад, гіпертрофічна кардіоміопатія, при якій збільшуються розміри серця унаслідок дифузної гіпертрофії стінок лівого шлуночку, зустрічається у одного з 500 чоловік. У багатьох це генетичне захворювання протікає без очевидних ознак, але у будь-який час може активізуватися і найчастіше передається спадково.

 

Серед ознак захворювання напади тахікардії і задишки, у багатьох випадках захворювання не діагностується, оскільки людина не відчуває погіршення стану, але потім раптово помирає. Якщо ж хворобу вчасно виявити, вона піддається лікуванню.
 
 
 
Категорія: Таке життя | Переглядів: 464 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...