«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 12:34:25

Головна » 2012 » Травень » 9 » На Пагорбі Слави в Ужгороді пройшов мітинг-реквієм, присвячений Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років



На Пагорбі Слави в Ужгороді пройшов мітинг-реквієм, присвячений Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років
17:12:07

Відзначення 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні  продовжилося поблизу Амфітеатру, де для ветеранів та усіх охочих розгорнули польову кухню.

У середу, 9 травня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида, його заступники Іван Качур та Антон Громовий, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, керівники правоохоронних структур, військових частин, представники ветеранських та громадських організацій разом з ветеранами та краянами взяли участь у заходах, присвячених Дню Перемоги.

Традиційно, урочисті заходи розпочалися на українсько-словацькому кордоні, де до підніжжя монумента «Україна - визволителям» присутні поклали вінки. Далі колона учасників вирушила на площу Кирила і Мефодія до пам’ятника «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни». Тут  пам'ять полеглих воїнів також вшанували квітами. На площі Поштовій керівництво краю, ветерани, мешканці міста сформували колону, котра попрямувала на Пагорб Слави. Саме на Пагорбі Слави розпочалося основне дійство -  мітинг-реквієм, присвячений пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації Олександр Ледида подякував ветеранам за їхній подвиг:

- Від імені всіх закарпатців висловлюю щиру вдячність за Ваш подвиг, за 67-му вільну весну. Ваша мужність є прикладом для нащадків. Ми маємо бути гідними Ваших геройських вчинків.

Про те, якою дорогою ціною здобували перемогу воїни – учасники бойових дій, розповів голова обласної ради ветеранів України Іван Бігунець:

- Сьогодні ми вшановуємо тих, хто віддав своє життя за мирне майбутнє. Багато воїнів не повернулися з боїв. Війна була страшною для всіх і тривала 1418 днів і ночей. Стільки часу мільйони людей чекали на Перемогу. Ми схиляємо голови перед героями.

Відзначення 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні  продовжилося поблизу Амфітеатру, де для ветеранів та усіх охочих розгорнули польову кухню. Солдатську кашу із ветеранами скуштував і очільник області Олександр Ледида.

Завершилось святкування Дня Перемоги святковим концертом за участі художніх колективів Закарпаття. Урочисті заходи цього дня відбулися в усіх районах краю, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-центрі ОДА.

nedilya.at.ua


Категорія: Ужгород | Переглядів: 482 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...