«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 08:05:25

Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Тендер на закупівлю тест-систем для грипу виграла фірма, яка їх не виробляє



Тендер на закупівлю тест-систем для грипу виграла фірма, яка їх не виробляє
11:24:20
 
Офіційні джерела не повідомляють, куди були витрачені 50 млн гривень з держбюджету, виділені на попередження епідемії грипу. Неофіційні говорять про корупційні схеми.

 

У рамках протидії виникнення епідемії грипу в Україні тендер на закупівлю тест-систем для діагностики грипу А/H1N1 виграла фірма, що не виробляє тест-систем для практичної охорони здоров'я.

 

Про це повідомили джерела "Дзеркала тижня" у Міністерстві охорони здоров’я.

 

Намагання з’ясувати, куди пішли 50 мільйонів гривень з держбюджету, виділені на заходи для протидії епідемії, результатів не дали.

 

Відомо, що влітку проводилися тендери, йшли закупівлі. Але навіть сьогодні, у розпал епідемії в декількох областях, даних про те, куди і на що були витрачені ці гроші, на сайтах офіційних установ немає.

 

Генеральна прокуратура одержала необхідну інформацію, і тепер з'ясовує, для кого і під кого прописували схеми закупівель, правозахисники підозрюють, що усе -  від тест-систем і медикаментів до лабораторного устаткування - купували в одного учасника.

 

Перший заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Олександр Біловол від коментарю відмовився, пославшись на прес-конференцію, хоча в той час він її не проводив.

 

Журналісти допускають, що так само були використані не тільки кошти, передбачені не тільки на тест-системи, а й на медикаменти.

 

Сьогодні виявилося, що навіть у столичних аптеках немає одноразових пов'язок і масок, оксолінової мазі, яка дуже ефективно захищає від проникнення інфекції в організм.

 

Зазначимо, що 30 жовтня міністр охорони здоров’я Василь Князевич заявив, що Україна забезпечена противірусними препаратами в повному обсязі.

 

Водночас, зараз МОЗ оголосив про посилення протиепідемічних режимів і розробку заходів для мінімізації епідемії.

 

Рада національної безпеки та оборони вирішила звернутися до світової спільноти з проханням надати їй 50 мільйонів доз вакцини для боротьби з епідемією грипу в Україні.

 

Львівські лікарі категорично виступають проти вакцинації в період епідемії, вважаючи, що в сформованій ситуації це остаточно "доб'є" імунітет. Вчені також вважають, що вакцинація під час епідемії - це не просто помилка, а злочин.

 

Поки всі лікарі сходяться на тому, що найбільш прийнятними способами зміцнення імунітету залишаються традиційні засоби - мед, малина, калина, цибуля, часник. Медикаменти рекомендують приймати під наглядом лікаря, щоб не нашкодити.

 

Нагадаємо, за останніми даними кількість жертв хвороби у західноукраїнських областях за даними Міністерства охорони здоров'я, досягла 34 людей.

 

Небезпечний свинячий грип A/H1N1 діагностовано в 16 людей. Смерть від каліфорнійського грипу підтверджена у 4 випадках.

 

За даними МОЗ, епідемія грипу швидко розповсюдиться територією України та призведе до значної кількості летальних випадків.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 438 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Мукачеві митрополит Київський і всієї України відслужив літургію на честь 650-річчя Мукачівського Свято-Миколаївського монастиря
Названо п'ятнадцять типів дуже небезпечних жінок
Личная месть Левочкина Шуфричу – интрига, изящно доведенная до конца указом Президента о назначении министром МЧС Балоги
Суд виніс вирок 12 міліціонерам, які били і грабували туристів у Криму
Упродовж 5-ти років у регіоні діятиме Програма будівництва розплідників і ферм із розведення диких тварин та птахів
Податкові зобов’язання за грудень необхідно сплатити не пізніше 28 січня
Тимошенко запропонувала альтернативу підвищенню пенсійного віку
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...