«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 06:48:35

Головна » 2010 » Серпень » 13 » У Китаї через небезпечну молочну суміш у малюків ростуть груди



У Китаї через небезпечну молочну суміш у малюків ростуть груди
11:00:51
Китайці знову стурбовані якістю сухих молочних сумішей для дітей. У пресі з'явилися повідомлення про зростання грудей у дівчаток дитячого віку, яких годували сумішшю, яка виробляється китайською компанією Synutra International. Інформація про декілька таких випадків надійшла з провінції Хубей у східній частині країни. За даними місцевих ЗМІ, у немовлят було виявлено порушення гормонального фону, що спровокувало передчасне статеве дорослішання. Китайська влад почала перевірку.

Батьки трьох новонароджених дівчаток в місті Ухань (провінція Хубей) звернулися до лікарні після того, як виявили, що у дітей почали розвиватися груди. Обстеження показало, що в організмі дівчаток, наймолодшій з яких чотири, а старшій - 15 місяців, значно перевищений рівень гормонів естрадіол і пролактин. Зміст цих гормонів у крові новонароджених маляток перевищує їх кількість у дорослих жінок.

Аналогічні випадки за останній місяць виявлені в провінціях Гуандун, Цзянсі і Шаньсі.

Батьки впевнені, що вина в порушенні гормонального фону дітей лежить на виробниках сухих молочних сумішей марки Synitra, якими годували всіх постраждалих дітей. Житель Пекіна Ван Ган заявив, що його лікарі виявили у його 13-місячної дочки симптоми передчасного статевого споглядання, і додав, що він "просто в люті на фірму Synutra".

Керівництво компанії при цьому однозначно спростовує чутки про те, що в її продукції містяться гормони. Згідно із заявою компанії, щобазується в місті Циндао на сході КНР, "її продукція є безпечною, (у виробництві) не допускаються факти додавання гормонів або інших заборонених речовин".

"Продукція компанії пройшла державні перевірки на різних рівнях, будь-яких порушень виявлено не було", - запевняють представники підприємства. Китайський виробник також відзначає, що продукція виготовляється тільки з імпортних матеріалів.

Глава компанії Лян Чжан заявив, що "не існує ніяких наукових доказів" звинувачень у тому, що в цих випадках винна саме продукція його фірми.

"Ми співчуваємо будь-якій сім'ї, яка переживає труднощі зі здоров'ям, але твердо переконані в тому, що наші продукти не мають відношення до нещодавно зроблених заяв, і вважаємо, що цей піар незабаром скінчиться, - йдеться в заяві Ляна. - Ми твердо віримо в те, що це продемонструє непохитну якість нашого продукту і нашу прихильність до безпеки споживача ".

Тим не менше, як повідомляють шанхайські ЗМІ з посиланням на заяву батьків постраждалих малюків, компанія вже запропонувала компенсацію у розмірі 200 тисяч юанів (28,570 тисячі доларів).

Разом з тим, експерти вважають, що причину порушення розвитку дітей варто шукати глибше. Не виключено, що гормони містилися вже у коров'ячому молоці, з якого виробляється суха суміш.
 
tsn.ua
 
Категорія: Світ | Переглядів: 348 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...