«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 19:20:28

Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Закарпатські чиновники «наварили» 100 тис. грн на автомобілях швидкої допомоги



Закарпатські чиновники «наварили» 100 тис. грн на автомобілях швидкої допомоги
12:05:38
 
Посадовці одного з управлінь Закарпатської ОДА з бізнесменами, з котрими управління мало справу, «наварили» 100 тис. грн на закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги.

 

Під час проведення перевірки одного з тендерів закупівлі спеціальних автомобілів швидкої медичної допомоги встановлено, що посадові особи управління (члени тендерного комітету управління) за грошову винагороду провели тендер закупівлі спецавтомобілів, у ході якого сприяли у перемозі заздалегідь визначеного підприємства. Закупівля 40 автомобілів марки УАЗ та ВАЗ на суму 3 млн грн відбулася в липні-серпні цього року.

 

Навесні 2009 року було оголошено тендер на закупівлю спецавтомобілів на початок червня. Сума тендеру становила 3 млн грн. Протягом травня було подано 12 заявок на отримання тендерної документації учасниками, які бажали взяти участь у тендері. Три підприємства, що займаються продажем спецавтомобілів на території Закарпаття, отримали тендерну документацію особисто, а іншим, з метою усунення конкурентів - нібито її було вислано поштою.

 

Тож на тендер, який відбувся на початку літа, було подано всього три пропозиції - тільки місцевих підприємств. Крім того, жоден з учасників не був присутній на тендері. Більше того: при ринковій вартості спецавтомбілів УАЗ у 86 тис. грн пропозиції були подані першим підприємством - 99,5 тисяч гривень, другим - 99,6 тис. грн, а третім подано пропозицію тільки по автомобілях ВАЗ 2107 - понад 45 тис. грн (при ринковій вартості на травень - трохи більше 42 тис. грн), тобто - за необґрунтовано завищеними цінами.

 

Через три тижні було укладено договір купівлі-продажу між управлінням держустанови та дочірнім підприємством на закупівлю 20 санітарних автомобілів УАЗ на загальну суму 1 990 000 гривень. На підставі договору посадові особи дочірнього підприємства реалізували управлінцям 8 автомобілів, які, всупереч вимог тендерної документації та умов договору, були придбані за завищеною вартістю. У результаті цього службові особи дочірнього підприємства привласнили бюджетні кошти при державних закупівлях на загальну суму понад 100 тис. грн.

 

За фактом привласнення посадовцями дочірнього підприємства бюджетних коштів при державних закупівлях порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, скоєні у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
 
 
 

 

 

Категорія: Закарпаття | Переглядів: 412 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...