«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 13.05.2024, 02:34:04

Головна » 2009 » Жовтень » 8 » Закарпаття: Школярі «почистили» хату заможного однокласника



Закарпаття: Школярі «почистили» хату заможного однокласника
12:46:58
У сучасних підлітків, як відомо, й життєві цінності теж сучасні: “наворочений “ комп”ютер чи ноутбук, “крутий” мобільний телефон, кишенькові гроші на кожен день тощо.
 
Лише одні батьки можуть забезпечити всіма цими благами своїх чад, а інші підлітки лише заздрісно позирають на всі ці штукенції у своїх ровесників. І нерідко ця заздрість доводить хлопчаків і дівчат до криміналу.

 

38-річна жителька Берегова разом із чоловіком  тривалий час торгує на місцевому ринку. Бізнес невеличкий, але прибутковий.   Обійстя у подружжя охайне і затишне. До 13-річного сина Андрія часто навідувалися однокласники Шимон та Шандор, на два роки старший Людвіг та 16-річний Едуард. Усі хлопці  навчаються  в одній школі. Підлітки засиджувалися за його компютером, разом  ганяли  мяча тощо. Певно, не раз із  заздрістю поглядали, як живеться Андрію.  Адже їхні  батьки сиділи  без роботи  чи  перебивалися тимчасовими заробітками...

 

Нещодавно післяобідньої пори господиня з чоловіком повернулися з базару. Спершу нічого незвичного вдома не зауважила: ключ на місці, двері зачинені, у помешканні   порядок. Але  у спальні жінку насторожила та обставина, що була привідчинена шафа. Пригадала, що коли йшла зранку з дому, то вона була зачинена. А там же гроші...

Господиня кинулася до сховку з грошима й виявила, що зникли 4400 гривень. Нічого не міг сказати й син, який невдовзі повернувся зі школи. Врешті-решт подружжя  подалося  в міліцію.

 

Начальник Берегівського райвідділу міліції Ладислав Бобич  доручив  розслідувати цю справу  працівникам карного розшуку. Тож невдовзі у згадану оселю, де вже працювала слідчо-оперативна група міліції, прибули  начальник карного розшуку райвідділу Петро Дрозденко, працівники цього підрозділу Юрій Філе, Василь Бундович та Андрій Бадо. Експерт-криміналіст Юрій Безик ретельно відзняв відбитки слідів, залишених непроханими гостями у помешканні. Правоохоронці припустили:  скоріш за все, на гроші підприємців зазіхнув хтось із їхніх знайомих.  Про це свідчив  спосіб  проникнення і те, що в хаті все практично було на своїх місцях. Значить, злодій знав, де і що шукати.

 

Серед інших, у коло підозрюваних потрапили й шкільні товариші Андрія, які часто були у нього в гостях і добре знали хатню обстановку.  Хлопців запросили для розмови. Юнці намагалися виправдовуватися, та  їм це  не надто вдавалося. А ще з’ясувалося,  що на останньому уроці в школі  Шимон і Шандор чомусь обоє були відсутні...

Приперті доказами, підлітки невдовзі зізналися, як усе було. Перебуваючи якось в Андрія у гостях, цімбори  запримітили, де господарі ховають гроші. У когось із підлітків в голові визріла думка заволодіти цими коштами. Великих труднощів це не становило,  адже в цьому обійсті хлопці були немов свої. Знали й те,  де  господарі залишають ключі від замка вхідних дверей. Знаючи, що вдень  ті знаходяться на ринку і  щоб не «нарватися» на Андрія, вирішили все зробити, коли в школі йтиме ще останній урок. На «операцію» пішли вчотирьох: окрім однокласників Андрія,  були й старші Людвиг із Едуардом.

 

Одні залишилися «на шухері»,  інші проникли  в будинок. Грошима невдовзі поділилися. Крадене сховали вдома, а один із злодійчуків не ризикнув нести  чужі гроші додому й  прилаштував їх у тайнику під мостом. Украдені гроші того ж дня довелося віддавати, однак це не звільняє злодійкуватих школярів від відповідальності.

 

У той же Берегівський райвідділ міліції днями звернулася за допомогою 82-річна  мешканка райцентру. Старенька поскаржилася, що обідньої пори на вулиці  четверо невiдомих хлопчаків вiдiбрали вiд неї полiетиленовий пакет, в якому знаходились кондитерськi вироби та гаманець зі 195 гривнями. Як встановили правоохоронці, цей  злочин скоїли четверо місцевих підлітків віком 12-15 років. Речовi докази вилучено.

Ще двоє берегівських школярів, цього разу 13-літні, попалися на скоєнні крадіжки інструментів та техніки. В злодійчуків міліціонери вилучили украдені  шуруповерт, монiтор та акустичнi колонки.

 

Щось недобре коїться з нашими дітьми...

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»
 
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 557 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Офіційний курс валют на 10 вересня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...