«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 10:37:34

Головна » 2009 » Грудень » 19 » Закарпаття з візитом відвідав Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорської Республіки



Закарпаття з візитом відвідав Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорської Республіки
18:55:09
 
У п’ятницю, 18 грудня, Закарпаття з робочим візитом відвідав Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорської Республіки Вілмош Сабо. В обласному центрі він зустрівся з головою облдержадміністрації Олегом Гаваші.
 
В ранзі держсекретаря Вілмош Сабо відвідує нашу область вперше. Окрім зустрічі з представниками обласної влади, він планує поспілкуватися з керівниками угорських національних товариств. Держсекретар планує особисто ознайомитися зі становищем угорської меншини Закарпаття, повідомили zakarpatpost.net в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
Характеризуючи українсько-угорські взаємовідносини, Вілмош Сабо констатував, що рівень співпраці – на найвищому рівні. Неодноразові зустрічі керівників Угорщини та України тому підтвердження. Розвитку взаємин, без сумніву, сприяло і введення малого прикордонного руху. – Для Угорщини важливо, щоб Україна була міцною державою. Маємо багато можливостей для співпраці, і їх треба використовувати. Ми підтримуємо скасування візового режиму з сусідніми країнами, в тому числі з Україною. З 19 грудня безвізовий режим діє із Сербією. І це не є неможливим для України.
 
Олег Гаваші також відзначив конструктивну співпрацю наших країн: – Активізацію взаємовідносин між нашими країнами відчули в першу чергу як представники угорської меншини, які проживають в Україні, так і української, які мешкають в сусідній країні. Угорщина всіляко підтримує нашу країну у плані євроатлантичної інтеграції, – резюмує Олег Гаваші. – Обласна влада особливо значення надає забезпеченню прав і свобод національних меншин. 12 відсотків населення Закарпаття – етнічні угорці, і ми докладає максимум зусиль, аби вони почувались комфортно. Зокрема за останні роки в області побудовано 5 нових шкіл, де ведеться навчання проводиться угорською мовою. В селах, де компактно проживають угорці, відкрито два дитсадки. Загалом, на будівництво цих освітніх закладів було витрачено близько 28 мільйонів гривень. Але попри те, що багато робиться, проблеми ще залишаються. Тому такими важливими є зустрічі, що відбуваються на міждержавному рівні.
 
Говорячи про освіту угорськомовного населення Закарпаття, зокрема про проблемні питання тестування при поступленні у вищі навчальні заклади, Олег Гаваші наголосив на необхідності вивчення етнічними угорцями української мови. «Вони повинні знати державну мову, аби легше адаптуватися в українське суспільство, – наголосив Олег Гаваші. – Нині є перехідний період, наслідки якого треба мінімізувати. Своєю чергою влада забезпечує школи нацменшин кадрами та підручниками, щоби випускники могли володіти необхідним багажем знань».
 
Цю тезу підтримав і Вілмош Сабо. Державний секретар подякував за всебічну підтримку і вирішення питань, з якими до обласної влади Закарпаття звертається угорська сторона.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 401 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
В Україні накопичено 35 млрд тонн відходів
Меркель нагородила художника, який малював карикатури на Мухаммеда
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...