«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 13:21:10

Головна » 2010 » Жовтень » 18 » Закарпаття: Журналісти-експерти рейтингу «Лідер року» побували на святкуванні Дня Кольчина на Мукачівщині



Закарпаття: Журналісти-експерти рейтингу «Лідер року» побували на святкуванні Дня Кольчина на Мукачівщині
10:49:31
 
У неділю, 17 жовтня на святкуванні Дня селища Кольчина у Мукачівському районі побували члени Експертної Ради рейтингу «Лідер року».  У рамках цієї поїздки, журналісти мали змогу познайомитися з історією та традиціями села, яке бере початок, згідно історичних документів з 1430 року.
 
Назва села Кольчино походить від угорського слова «Кольчон», яке означає позичено або подаровано. Територія селища була заселена людьми ще з давніх часів. Історія свідчить, що в першому тисячолітті до нашої ери тут жили племена. Археологічні розкопки свідчать, що тут проживала невелика група людей, яка займалася виробленням кераміки. У ІХ-Х столітті територію заселяли угорські племена. У ХII-ХІІІ столітті на території поселяються німецькі колоністи.
 
У 1768 році на території Шелестові (частина Кольчино) було засновано перший на Закарпатті завод по виплавці заліза, який належав графу Шенборну. Завод виробляв сільськогосподарське знаряддя праці, обладнання для домашніх господарств — січкарні, плуги, млини, цв'яхи, кухонні плити, підсвічники. Продукція заводу експортувалася на ринки Європи.
 
У першій половині XIX століття проходить розклад феодально-кріпосницького ладу. У 1672 році розпочалася історія верстатобудівного заводу. Завод виник на основі старого підприємства, яке працювало на місцевій руді і випускало лопати, мотики, плуги. До 1711 року завод належав трансільванським князям, потім австрійській казні сім'ї графів Шенборнів. У 1945 році був заснований державний верстатобудівний завод.
 
Побували члени Експертної Ради і на місцевому стадіоні, де пройшло відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям. Першими грали у футбол дитячі команди з навколишніх сіл району.
На відкритті майданчика були присутні губернатор краю Олександр Ледида, депутат обласної ради Олексій Баранюк, представники Мукачівської РДА, депутати селищної ради.
 
 
 

 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 332 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...