«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 09:32:34

Головна » 2009 » Квітень » 16 » 13 травня УЄФА назве міста для проведення Євро-2012



13 травня УЄФА назве міста для проведення Євро-2012
18:31:52
Україна та Польща повинні продовжувати активну підготовку з метою належної організації фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це сьогодні на прес-конференції у Варшаві заявив президент УЄФА Мішель Платіні. Він повідомив, що у травні виконавчий комітет організації визначить перелік міст, які прийматимуть турнір, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
 
"13 травня виберемо від шести до восьми міст, які організовуватимуть чемпіонат", - заявив Мішель Платіні. Він не уточнив, у якому форматі відбуватиметься розподіл міст між країнами. Президент УЄФА знову, як і вчора у Києві, наголосив, що вибір буде зроблено на користь футболу та вболівальників.

М.Платіні підкреслив, що одним із критеріїв, який може свідчити на користь міст, є наявність угод із готелями щодо розміщення у них під час турніру функціонерів УЄФА, суддів, спонсорів тощо. У цьому контексті він повідомив, що є деякі проблеми з резервацією відповідної кількості місць в обох країнах. Він висловив сподівання, що вони будуть вирішені.

Порівнюючи стан підготовки України та Польщі до чемпіонату, президент УЄФА зазначив, що Польща перебуває у дещо кращій ситуації, оскільки може очікувати на міжнародну фінансову допомогу (кошти Євросоюзу та інших міжнародних фінансових інституцій - УКРІНФОРМ), а Україна мусить розраховувати лише на себе. Однак він наголосив, що "нікому не можна спочивати на лаврах і потрібно продовжувати зусилля у напрямі підготовки до турніру".

Президент УЄФА також повідомив, що не бачить у Польщі проблем у підготовці до ЧЄ-2012, які неможливо вирішити. "У вас будуть гарні стадіони, але насамперед футбол розвиватиметься у вашій країні", - зазначив М.Платіні.

У свою чергу міністр спорту та туризму РП Мірослав Джевецький заявив, що Польща об'єктивно та повно поінформувала делегацію УЄФА про нинішній стан готовності інфраструктури країни до чемпіонату, а також про суспільно-політичну ситуацію у Польщі. Хорошим сигналом для інвесторів, які бажатимуть увійти на польський ринок у зв'язку з підготовкою до Євро-2012, він назвав "запрошення Польщі міжнародним валютним фондом до Платинового Клубу" (Національний банк Польщі у рамках гнучкої лінії кредитування зможе отримати від МВФ 20 млрд доларів США. - УКРІНФОРМ).

В ексклюзивному коментарі для УКРІНФОРМу голова спілки "PL.2012" Марчін Херра повідомив, що у виборі остаточного переліку міст-організаторів важливим є їхня функціональна готовність до турніру. Він зазначив, що Польща робитиме усе, щоб належним чином підготувати усі шість міст, оскільки вибір УЄФА між країнами може бути як симетричним, так і асиметричним. "Але я підкреслюю, що ми хочемо разом з Україною бути у цьому проекті і тому вболіватимемо за вас", - наголосив він.

М.Херра також назвав нісенітницею заяви, що з'явилися напередодні у польських ЗМІ, щодо зауважень до підготовки Хожува та Познані до чемпіонату, через які вони можуть втратити право приймати у себе турнір.
 
 
Категорія: Спорт | Переглядів: 541 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
На Закарпатті спостерігається зростання захворюваності ГРВІ на 20%
Гостре для Закарпаття питання – відселення жителів зі зсувонебезпечних територій спробував вирішити Олег Гаваші
В Україні повністю заборонять рекламу ліків
Погода у Закарпатті на 18 листопада 2009 року
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...