«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 04:20:54

Головна » 2009 » Лютий » 26 » Світовому банку і МВФ може не вистачити грошей



Світовому банку і МВФ може не вистачити грошей
20:37:48
В умовах світової фінансової і економічної кризи Світовому банку і Міжнародному валютному фонду може не вистачити грошей, щоб задовольняти зростаючі потреби в кредитах, передає Reuters.
 
"Думаю, в 2009 р. у більшості країн, що розвиваються, з'являться величезні проблеми з фінансуванням", - заявив голова МВФ Домінік Стросс-Кан.

МВФ останнім часом був змушений надати кредит низці європейських країн і Пакистану, а загальна сума виданих кредитів вже перевищила 48 млрд дол.

МВФ може давати кредити будь-якій країні, що входить до його складу, яка має брак іноземної валюти для покриття короткострокових фінансових зобов'язань. На даний момент у розпорядженні фонду є близько 250 млрд дол., зокрема надані Японією 100 млрд дол.

Світовий банк може кредитувати лише бідні країни. Проте, за словами віце-президента міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service Стівена Хесса, після 2009 р. у СБ можуть закінчитися гроші.

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд - спеціалізована установа ООН, основні функції якої сприяти міжнародній співпраці в грошовій політиці, розширювати світову торгівлю, кредитувати країни, що мають в цьому потребу, і стабілізувати грошові обмінні курси.

Головним завданням створеного в 1944 р. Світового банку є сприяння стійкому економічному зростанню в країнах, що розвиваються, і боротьба з бідністю. Пріоритетними для ВБ є структурні перетворення: лібералізація торгівлі, приватизація, реформа освіти і охорони здоров'я, інвестиції в інфраструктуру.

Міжнародний валютний фонд в листопаді 2008 р. схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту у 16,4 млрд дол. для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни протягом 2 років. Тоді ж Київ отримав перший транш кредиту розміром 4,5 млрд дол.

Проте, пізніше за МВФ відклав надання чергового траншу в майже 2 млрд дол., пояснюючи це неналежним виконанням Україною узгоджених раніше стабілізаційних заходів. Віце-прем'єр Григорій Немиря заявив, що МВФ відмовився від вимог скоротити витрати в законі про бюджет на 2009 р. і найближчим часом переговори про надання наступного траншу кредиту відновляться.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 564 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Чехії розгорівся скандал через "брудних" українських заробітчан
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Лазерній корекції зору знайшли більш сучасну і безпечну заміну
Україна допустить Росію до приватизації своїх стратегічних підприємств
Организм человека может сам вырабатывать лекарство от ожирения
Вчені видали каталог усіх живих істот Землі
Американські вчені викрили причину жіночої зради
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...