«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 11.05.2024, 12:09:33

Головна » 2009 » Березень » 6 » «Кредитних спільників» посадять надовго



«Кредитних спільників» посадять надовго
08:33:37

Шахраї районного масштабу. На Тернопіллі подружжя ошукало людей на три з половиною мільйонів гривень. Правоохоронці шукали його в різних куточках України. Нині крутії на лаві підсудних.

 

Подружжя з міста Заліщиків очолювало кредитну спілку «Сидней плюс». Її заснували ще 2002 року. Клієнтам пропонували відкривати депозитні рахунки, брати позики. Людей приваблювали високі відсотки на вклади, тому гроші несли туди залюбки. Людмила поклала шістдесят дві тисячі гривень.

 

Людмила, постраждала: «Перший рік вони платили 3%, платили щомісяця, щоквартально, потом раз в півроку, а чого всі люди пішли, бо процентні ставки були більші, ніж у другій спілці, які є в нашому місті».

 

Коли гроші почали видавати щораз рідше – люди вдарили на сполох. Проте керівництво спілки заспокоювало – це тільки тимчасові проблеми. Ось-ось і гроші будуть.

 

Клієнти вірили. Зокрема й тому, що банкіри побудували в місті капличку. Мовляв, побожні – не ошукають. Утім, перерва затягувалася. І певної миті терпець увірвався.

 

Людмила, постраждала: «Вони почали вже говорити, що ви нам нічого не зробите, ми вас не боїмося – ми маємо впливових людей, вони настільки себе почували, що не боялися ніяких органів, це вже була така наглість з їх сторони і тоді почалися серед людей паніка».

 

Постраждалі звернулися до міліції. Проте спритних банкірів у районному центрі і слід запав. Сумнозвісна кредитна спілка виявилася фінансовою пірамідою.

 

Її крах настав, коли очільниця видала своєму чоловікові кілька позик на півтора мільйона гривень. Без дозволу членів правління та погашення заборгованості вкладникам.

 

Іван Харук, керівник сектору Заліщицького РВ міліції: «Зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно привласнили грошові кошти членів кредитної спілки на 3,5 мільйонів».

 

Бюджет самих Заліщиків становить лише три мільйони. Тому правоохоронці шукали шахраїв наполегливо. Такого гучного скандалу районний центр ще не бачив.

 

Іван Харук, керівник сектору Заліщицького РВ міліції: «Були відпрацьовані родинні зв’язки – Калуш, Івано-Франківськ, Одеса, Полтава, Суми, виїжджали на місця від полученої інформації, однак не було встановлено даних осіб».

 

Врешті, їх затримали. Дружину у Львові, чоловіка – у столиці. Нині вони на лаві підсудних. Позаяк подружжя ошукало більше сотні вкладників, за грати його посадовлять надовго.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 484 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
На выборах можно незаметно фальсифицировать 3-5% голосов
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
Bugatti Veyron установил новый мировой рекорд скорости
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Закарпаття: У Міжгір’ї хворі з усієї України навчалися самоконтролю та способу життя з діабетом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...