«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 01:28:02

Головна » 2009 » Березень » 17 » Закарпатські чиновники засудили акти вандалізму



Закарпатські чиновники засудили акти вандалізму
01:03:21

Минулої неділі в місті Ужгород невідомі вчинили акт вандалізму – облили білою фарбою пам’ятник Шандору Петефі, що розташований у скверику на площі, яка названа на честь угорського поета.

 
Незадовго до того вандали поглумилися над пам’ятним знаком, що встановлений на Верецькому перевалі.

 

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші взяв під особистий контроль хід розслідування цих фактів. У понеділок він провів зустріч з головою УСБУ в Закарпатській області Богданом Тиводаром та начальником Головного управління внутрішніх справ у Закарпатській області Павлом Кононенком, під час якої обговорили всі обставини і хід розслідування справи.

 

Як повідомив Павло Кононенко, зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи стосовно акту вандалізму по відношенню до пам’ятника Шандору Петефі. Олег Гаваші звернувся до керівників правоохоронних органів із проханням докласти всіх зусиль, щоб вандали були знайдені і понесли відповідне покарання. Прийнято рішення про охорону пам’ятників Шандору Петефі та на Верецькому перевалі.

 

Голова облдержадміністрації Олег Гаваші та голова облради Михайло Кічковський звернулися зі спільною заявою з приводу зазначених фактів:

 

«Закарпатці глибоко обурені актами вандалізму, що сталися останнім часом на території області. Такі дії інакше як екстремістськими не назвеш, і головні дійові особи, без сумніву, ставили собі за мету – роздмухування міжнаціональної ворожнечі. На превеликий жаль, цим самим було кинуто тінь на всіх мешканців Закарпаття.

 

Тому від імені краян ми заявляємо, що закарпатці рішуче засуджують екстремістські дії зловмисників, спрямовані на підрив самих основ держави Україна, осквернення національних символів і попрання національної гідності дружніх нам народів.

Закарпаття – земля, на якій живуть представники багатьох націй і народностей. Живуть у мирі і злагоді, поважаючи віру, культуру, традиції і звичаї своїх сусідів. Споконвіку, від батьків до дітей, передавалось шанобливе ставлення до національної гідності дружніх нам народів.

 

Міжнаціональні стосунки всіх мешканців Закарпаття завжди відзначались толерантністю, терпимістю і взаєморозумінням. Тому у нашому суспільстві не може бути місцях таким ганебним проявам неповаги до інших народів, зокрема угорського, історія та культура якого нерозривно пов’язана із Закарпатським краєм.

 

Ми вимагаємо від правоохоронних органів негайного розслідування цих актів вандалізму і покарання зловмисників. Впевнені, що це буде зроблено якнайшвидше».
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 465 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Психологи поняли, как найти идеального мужчину
Изобретатели разработали роботизированные ноги
От черного чая у женщин и детей разрушаются кости
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...